HTML

ÉRINTETTEK & ÉRDEKELTEK

Friss topikok

Címkék

 

Megjelent a 2016-os Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat pályázati felhívása.

A február 5. és 7. között lezajló esemény meghirdetője és lebonyolítója a Magyar Népművelők Egyesülete, akik határon túli magyar szervezetek jelentkezését is várják. A rendezvény fővédnöke dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár.

Az idei Kultúrházak éjjel-nappal programsorozatot 2016. február 5. és 7. között rendezi meg a Magyar Népművelők Egyesülete. Partnerként a Cseh Tamás Program, a Hagyományok Háza, a KÓTA – Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége, a Közösségfejlesztők Egyesülete, a Kulturális Központok Országos Szövetsége, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége, továbbá a Nemzeti Művelődési Intézet vesz részt az eseményen, amelynek támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az esemény fővédnöke dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár. 

A rendezvény célja közművelődés intézményei és civil szervezetei nyitottságának és a helyi társadalomban betöltött közösségépítő és -fejlesztő szerepének bemutatása. 2016-ban a fő hangsúly az élő zene, ráirányítva a figyelmet arra, hogy a közösségi művelődési intézmények meghatározó szerepet töltenek be a hangszeres és énekes könnyűzene közösségi bázisának folyamatos szélesítésében, az együttesek működési feltételeinek és szakmai hátterének biztosításában. Az egész országot érintő a televíziós és rádiós kampánnyal pedig arra akarják felhívni a figyelmet, hogy közel 80 millió fős látogatottságával a művelődési házak, közösségi színterek a leggyakrabban felkeresett kulturális intézmények Magyarországon.

A programhoz kapcsolódó pályázati felhívások:

 1. Könnyűzenei helytörténeti pályázat (a Cseh Tamás Program együttműködésében)

2. Fotó pályázat

3. Szakmai innovációs pályázat: az élő zene közösségformáló lehetőségének új formái

Jelentkezés és regisztráció a programban való részvételre, illetve a részletes pályázati kiírások www.kulturhazak.hu oldalon.

Az intézmények és eseményeik regisztrációjának kezdete: 2016. január 11. A regisztráció határideje 2016. február 1.

A szöveg eredeti, hiteles forrása: http://www.kultura.hu/hamarosan-erkezik

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tarsadalomkincsei.blog.hu/api/trackback/id/tr368267392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása