HTML

ÉRINTETTEK & ÉRDEKELTEK

Friss topikok

Címkék

Izgalommal vártam és izgalommal éltem át PAPP GÁBOR ZSIGMOND:MAGYAR RETRÓ 2. filmjét. Bevallom nagyon szeretem ezeket a filmeket. Nem csupán a múlt iránti nosztalgiám okán, természetesen ez a legfőbb erő az általa rendezett filmek  DVD-inek vásárlása esetén, hanem maga a rendező válogatásszemléletét kedvelem. Lényegre törő, aktív, rejtett és nyitott és ami legfontosabb nem unalmas.

A Városok és falvak a Kádár-korszakban című filmje négy elemet tartalmaz...így láthatunk mindennapi képeket a magyar városokról, a magyar falvakról és lakóiról, a magyar iskolákról, ahonnan megismerhettük a tehetséggondozás 1960-as és 1970-es években bevett gyakorlatát, illetve magyar ifjúság életébe is bepillanthatunk (bár ez a korábbi filmekben sem maradt háttérben). A négy filmelem mellett azonban megjelent egy jelenkori, de múltbeli élmény valósággá válása - a szovjet levelezőpajtás felkeresése és megismerése maga a rendező bemutatása útján. Ez utóbbi inkább elgondolkodtatóvá tett és illúziómentes érzelmeimre hatott - azaz a múlt nem biztos, hogy mindenki számára azt hordozza/hordozta amit a számomra.

Papp Gábor Zsigmond filmjeit erősen ajánlom azoknak akik nem ismerik, akik ismerik és akik ismerni kívánják az 1950-es, az 1960-as és az 1970-es évek budapesti, balatoni, valamint a városi és vidéki életének legfontosabb elemeit egyaránt.

A Budapest retró 1-2., a Balaton retró és a Magyar retró egyaránt elérhető a youtube-n.Keressék érdeklődéssel!

 

Laki Ildikó

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tarsadalomkincsei.blog.hu/api/trackback/id/tr927270543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása