HTML

ÉRINTETTEK & ÉRDEKELTEK

Friss topikok

Címkék

2014. április 28-án Kovács Györgyi (Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár 3. sz. Régiójának Igazgatója) tartott előadást a hagyományos könyvtárak, a nyomtatott könyvek és az e-könyvek jelen társadalmukra gyakorolt hatásairól. Az előadás izgalmas felvetéseket tartalmazott a könyvtár és a könyvek vonatkozásában.

Vajon az e-könyvek és könyvtárak miben tudnak mást biztosítani, mint a tradicionális intézmények? Vajon megszüntethető lesz-e a nyomtatott könyv, s ha igen akkor mivé és miképpen alakul majd át? Mit olvasunk és  hol olvassuk?

Ezúton köszönjük Kovács Györgyinek jól felépített és érdekes előadását!

 

Az előadás sikeressége  mellett,  igen mélyen elgondolkodtatta a hallgatóságot a Gutenberg-galaxis esetleges végének  társadalmi hozadéka. Valószínűleg sokan már elmélkedtek rajta. Ezért is ajánlom  olvasóink szíves figyelmébe  MARSHALL MCLUHAN:A GUTENBERG-GALAXIS című munkáját.

 Letölthető:

http://epa.niif.hu/00400/00458/00405/pdf/Korunk_EPA00458_1971_03_378-385.pdf

Forrás: www.unitas.hu

 

 Laki Ildikó

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tarsadalomkincsei.blog.hu/api/trackback/id/tr946100437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása